注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 

david chipperfield + paul cocksedge installations at london design festival 2010  

2010-06-29 15:49:27|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

for the past four years, size + matter has been a cornerstone project of london design week,
located at the southbank centre, in which an architect or designer explores the dynamic
between materials and manufacturing.
last year, japanese architect shigeru ban's 'paper tower'  and australian designer marc newson's 'supercell',
were selected as part of the size + matter project. for 2010, UK-based architect david chipperfield
and designer paul cocksedge have been commissioned to develop installations for size + matter,
to be presented at london design week in september.

'drop' by paul cocksedge

paul cocksedge has conceived 'drop' as his contribution, which looks as if
'huge coins have fallen to the earth from a giant's palm and buckled on impact.'
these giant 3 metre high 'coins' will be magnetized to encourage human interaction,
allowing passers-by to place spare pennies on the reflective surface, altering the appearance
of the installation. as more pennies are added, the work will evolve in front of the public's eye,
as its surface becomes plated in copper. 'drop' is being produced by FORMTEXX,
using its new process for creating double curvature facades. the ultimate aim of the project,
is that for each penny given, a pound will be donated to charity.



up close of the magnetized surface

'the space in between' by david chipperfield
david chipperfield's installation entitled 'the space in between', is a cityscape of nine modular
blocks ranging from 2.8 to 5.8 metres high, covering an area of 175 square metres.
the installation will seamlessly transform from shimmering towers during sunlight hours,
to glowing, jewel-like beacons at night.
for his piece, chipperfield is working with Sefar?, who manufactures architecture textiles,
and glass producer bischoff glastechink (BGT). within the base of each block, there will be a
hidden light source. as day turns into night, each one will begin to glow and the solidity of
the towers, which is apparent during the day, will fall away, encouraging a new relationship
between the cityscape and its audience. to be situated on the southbank centre square,
it will be overlooked by different elevated walkways as well as street and surrounding plazas.
the total composition oscillates between a large still life and small cityscape, where the space
in between becomes the protagonist in the balancing of mass and space.



  评论这张
 
阅读(59)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017